Gradska opština Crveni krst obeležila 19 godina postojanja i rada

Gradska opština Crveni krst obeležila je 19 godina postojanja, a o radu i razvoju opštine sa najvećom teritorijom i najvećim brojem sela na teritoriji Niša govorio je njen predsednik profesor dr Miroslav Milutinović. Svečanosti povodom godišnjice GO Crveni krst prisustvovala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, njegovo preosveštenstvo episkop niški Arsenije, direktori javnih preduzeća i ustanova, privrednici, ali i zvanice iz Republike Srpske i Bugarske.

Gradonačelnica Niša je, čestitajući godišnjicu GO Crveni krst, istakla da se na njenoj teritoriji nalaze institucije koje su važne za ceo grad. To su Tvrđava koja je simbol grada, zgrada Univerziteta u Nišu, Naučno-tehnološki park, Aerodrom „Konstantin Veliki“, ali i Industrijska zona sever, gasni interkonektor. Tu su i druge kompanije koje pomažu razvoju opštine ali i grada čineći život građana boljim.

Predsednik GO Crveni krst Milutinović je u svom obraćanju naglasio da su rukovodstvo Grada i opštine istrajno radili na izgradnji putne i komunalne infrastrukture čineći život u ruralnom i gradskom području boljim za građane. Obnovljene su ulice, sportski treni, rešeni problemi izvorišta i omogućeno uredno vodosnabdevanje sela vodom. Ulagalo se u razvoj svakog sela kojih na teritoriji opštine ima 23, a posebna pažnja poklonjena je razvoju proljoprivrede.

Na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana opštine posebne zahvalnice su pripale njegovom preosveštenstvu episkopu niškom Arseniju i gradonačelnici Niša Dragani Sotirovskoj.
Za počasnog građanina Opštine Crveni Krst je proglašen Bratislav Gašić.

www.ni.rs