Dečiji Kulturni Centar Niš ne posustaje u svojoj borbi, ali nakon razgovora u Gradskoj kući, otvaraju se nove perspektive

Nakon burnih događaja vezanih za planirano spajanje Dečijeg Kulturnog Centra (DKC) sa dečjim odmaralištem „Divljana“, zaposleni u DKC-u daju naznake da bi mogli da se razreše svi nesporazumi. Ovaj preokret usledio je nakon današnjeg sastanka u Gradskoj kući.

Prošlog petka, radnici DKC-a su izrazili nezadovoljstvo zbog planiranog spajanja ove dve ustanove i najavili su novi protest zakazan za 4. novembar.

Marija Cvetković, predstavnica zaposlenih u DKC-u, izjavila je da će građane obavestiti o daljem razvoju situacije, ukoliko rukovodstvo grada ponudi rešenje koje će biti prihvatljivo za sve strane i dovede do otkazivanja protesta.

„Na sastanku u Gradskoj kući sa gradonačelnicom i njenim saradnicima, dobili smo uveravanja da ćemo ubuduće biti uključeni u ceo proces spajanja ovih ustanova. Do sada se sve odvijalo bez našeg znanja,“ istakla je Cvetković.

Ona je dodala da, uprkos razgovoru, na sastanku danas nije dobio odgovor na njihov zahtev da se spreči spajanje ove dve ustanove.

„Zbog toga insistiramo na novim sastancima u Gradskoj kući. Već danas očekujemo novi sastanak, jer je naš pravni tim pregledao ponuđena rešenja i ima određene nedoumice,“ izjavila je Cvetković.

Zaposleni su na prošlonedeljnom protestu upozorili da bi spajanje ovih ustanova značilo gašenje Dečijeg Kulturnog Centra sa tradicijom dugu 75 godina i gubitak radnih mesta u DKC-u.

Jedan od razloga protivljenja spajanju je činjenica da DKC posluje uspešno, dok je dečje odmaralište „Divljana“ imalo problema sa blokiranim računom tokom poslednjih pet godina čak 1.115 dana.

Slika preuzeta sa Facebook stranice Dečijeg kulturnog centra Niš