Čajanka u Merošini: Ministarka Gojković u Društvu Inspirativnih Žena Posvećenih Tradiciji i Kulturi

U jednom neobično inspirativnom okupljanju, kojem je predsedavala ministarka Gojković, juče od 18 sati, učestvovale su isključivo žene sa teritorije opštine Merošina. Ova Čajanka, kako je neformalno nazvana, izrodila se u veoma produktivan sastanak, istražujući različite aspekte očuvanja kulture, tradicije i običaja ovog pitoresknog kraja.

Događaj je bio organizovan uz angažman Udruženja žena „Višnja“ iz Merošine, koje je marljivo pripremilo raznovrsne poslastice, prezentirajući tako vredne ruke domaćica Merošine u najlepšem svetlu.

Ministarka Gojković nije krila svoje oduševljenje prisustvom brojnih žena na ovom novoorganizovanom okupljanju. Ona je istakla koliko je značajno da je putovanje koje je započela, kako bi posetila žene širom Srbije, krenulo baš iz njihove opštine.

Više od 60 žena prisustvovalo je ovoj Čajanci, razgovaralo s ministarkom, razmenjivalo iskustva, slikalo se i zajedno uživalo u ženskoj energiji i odličnoj atmosferi. Ovaj susret nije samo odjeknuo kao inspirativan trenutak, već je postao simbol zajedništva, podrške i ljubavi prema tradiciji i kulturi ovog čarobnog kraja. Očuvanje vrednosti koje nas vezuju za naše korene dobilo je značajan impuls zahvaljujući ovom jedinstvenom okupljanju.

Slika www.merosina.org.rs