Blago Aleksinca: Mladi pozvani da pokažu lepotu prirode kroz objektiv fotoaparata

ALEKSINAC – U želji da oda priznanje mladim talentima i istovremeno promoviše prirodne lepote okoline, Opština Aleksinac raspisuje foto konkurs pod nazivom „Boje Aleksinca“. Ovaj izazov namenjen je mladima do 30 godina, a glavna tema su zapanjujući predeli i bogatstvo prirode naše opštine.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane koji se amaterski bave fotografijom, pružajući im priliku da podele svoj vizuelni doživljaj lepote okoline u kojoj žive. Uslov za učešće je da fotografije budu u rezoluciji ne manjoj od 5 megapiksela, a prijava je otvorena do 15. novembra.

„Cilj nam je podstaći mlade da istraže i zabeleže neodoljivu lepotu našeg regiona. Prirodni resursi koje poseduje Aleksinac često ostaju neprimećeni, a ovaj konkurs je prilika da se istaknu kroz objektiv mladih talenata“, izjavila je predstavnica Opštinske uprave.

Ono što čini ovaj konkurs posebnim je zabrana korišćenja fotošopa i drugih programa za obradu fotografija, što dodatno naglašava autentičnost prikaza prirode. Fotografije se šalju putem elektronske pošte na adresu kzmaleksinac@aleksinac.org. Prijava treba sadržavati ime i prezime, kontakt telefon i datum rođenja učesnika.

„Očekujemo raznolike prikaze prirodnih čuda naše opštine, težimo istinskom prikazu svakodnevnog života i lepote koja nas okružuje“, dodala je predstavnica Opštine.

Stručna komisija će pregledati pristigle fotografije i odabrati tri najbolje koje će biti nagrađene vrednim nagradama. Važno je napomenuti da će poslate fotografije ostati u vlasništvu Opštinske uprave Aleksinac i koristiće se u okviru aktivnosti koje podržava lokalna zajednica.

Ovaj foto konkurs pruža priliku mladima da ne samo pokažu svoj umetnički izraz već i da doprinesu promociji prirodnih lepota Aleksinca, gradeći most između talenta, kreativnosti i očuvanja životne sredine.

Slika preuzeta sa www.aleksinac.rs